Likeris – tai saldus, tirštas, įvairaus stiprumo alkoholinis gėrimas. Jis gaminamas iš vaisių, uogų bei kitų natūralių produktų ir cukraus. Šis gėrimas pasaulyje žinomas nuo seno.
Ilgainiui likeriai tapo prabangiu didikų gėrimu. Jie buvo gaminami vienuolynuose bei dvaruose, o jų receptūros iki šiol kruopščiai laikomos paslaptyje. Populiarūs likeriai buvo ir tarpukario laikotarpiu.
Likerių būna įvairių. Jie gali būti vaisiniai, žolelių, prieskoniniai, kartūs, riešutiniai ir emulsiniai, pačių įvairiausių skonių ir stiprumo (nuo 18% iki gerokai per 50% alkoholio tūrio).
Šie saldūs ir kvapnūs gėrimai yra puikus desertas. Likeriai gali būti vartojami gryni, su ledu. Taip pat iš jų galima gaminti skaniausius kokteilius arba paskaninti įvairius kitus desertus.
megstu likerius,
esu gerus zoleliu likeri Becherovka. buvo visiskas fail, nesiulau jo pirkti;))